28 Mayıs 2013 Salı

Emek mücadelesi devam ediyor

Emek Bizim inisiyatifi ve sinemaseverler, Emek Sineması'nın yıkımından 'birinci derece sorumlu' tuttukları Beyoğlu Belediyesi önünde toplanarak, oturma eylemi yaptılar.





İSTANBUL - Emek Sineması'nın geçen hafta yıkılması üzerine Emek Bizim inisiyatifi ve sinemaseverler Beyoğlu Belediyesi'ni protesto etti.
Belediye önünde toplanan ve basın açıklaması yapan eylemciler, hazırladıkları dilekçeyi Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a vermek için içeri girmek istedi. Belediye binasına girmek isteyen eylemcilere polis müdahale etti. Eylemcilerle polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Arbede sonrası grup belediyeden uzaklaştırıldı.
2013'te inşaat ruhsatını veren Beyoğlu Belediyesi'nin "birinci derece sorumlu" olduğunu söyleyen Emek Bizim inisiyatifi adına yapılan basın açıklamasında şöyle denildi:

"Emek Sineması inşaatına verdiği ruhsatla bu yıkımdan birinci dereceden sorumlu olan Beyoğlu Belediyesi’nin bu sorumluluktan kaçmasına izin vermeyeceğiz. 20 yıl önce T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ve Kamer İnşaat arasında imzalanan, yok hükmünde bir protokolün usulsüz tadilatıyla alınan ruhsatı derhal iptal ediniz.
İstanbul’un kültürel simgesi, toplumun ortak malı ve değeri olmasının yanı sıra erken dönem betonarme strüktürüyle DOCOMOMO listelerinde yer alan Emek Sineması, içinde bulunduğu yapı kompleksinde yapılması planlanan bir alışveriş merkezi uğruna yıkılmıştır. Bu yıkımdan kimlerin sorumlu olduğunu biliyoruz: Bakanlar Kurulu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Yenileme Alanları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, İstanbul Teknik Üniversitesi adına etik dışı rapor hazırlayan akademisyenler... Hepiniz hesap vereceksiniz! Kentimize, emeğimize ve değerlerimize yapılan hiç bir saldırıyı unutmadık unutmayacağız ve sonuna kadar takipçisi olacağız." 

HABER:  ntvmsnbc.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder