19 Haziran 2013 Çarşamba

"Zerre" Moskova Film Festivali'nde


 Zerre filmi bu yıl 35.si düzenlenen “Moskova Film Festivali”nde ana yarışmaya seçildi. 

Türkiye’de 2012 yılının en çok konuşulan filmlerinden biri olmayı başaran ve birçok ödüle layık görülen Zerre, bu yıl 35.si düzenlenen Moskova Film Festivali’nde büyük ödül için yarışacak.

Yönetmenliği ve senaristliği Erdem Tepegöz imzası taşıyan, Jale Arıkan’ın performansıyla göz doldurduğu, yapımcılığını ise Kule Film’in yaratıcısı Kağan Daldal’ın üstlendiği film; 20 - 29 Haziran 2013 tarihlerinde Moskova’da düzenlenecek festivalin ana yarışma bölümüne seçildi.

Brad Pitt’in de katılacağı ve “World War Z” filmiyle açılacak olan festivalin bu yılki konukları arasında, önemli sinemacılardan Bertolucci ile Costa Cavras da yer alıyor. Türkiye’den katılan tek film olan Zerre'nin, “Moskova Film Festivali”nde yarışacağı filmler arasında Polonya sinemasından Smarzowski, Japonya'dan Tatsushi Omori ve İtalya'dan Ciro de Caro gibi isimler bulunuyor.

Tek bir karakter üzerinden ilerleyen öykü yapısı, omuzda hareketli kamera kullanımı, gerçekçi anlatım biçimi ile küçük bir insan öyküsü üzerinden “varoluşu” arayan Zerre'de gündelik hayatta her zaman fark edemediğimiz uçuşan parçacıklar, filmde bir oyuncu gibi görev alarak, Zeynep’in sorunlarla dolu dünyasını ve evrendeki yerini betimliyor.

Filmde Jale Arıkan (Zeynep) başrolü üstlenirken, Rüçhan Çalışkur (anne), Ergun Kuyucu (Kudret), Özay Fecht (Seniha), Remzi Pamukçu (Remzi) gibi isimler de oyunculuklarıyla göz dolduruyor. Filmin görüntü yönetmenliğini Macaristan’dan Marton Miklauzic üstlenirken, filmdeki yıpranmış doku, sanat yönetmeni Azeri Tora Aghabayova’ya ait. 

HABER: sinema.mynet.com

FRAGMAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder