7 Mayıs 2013 Salı

9 yeni film vizyonda

Süper kahraman Iron Man'in beyazperdedeki yeni macerası 'Iron Man 3' ve Yeraltı Peygamberi'yle çok iyi eleştiriler alan Jacques Audiard'ın yeni filmi 'Pas ve Kemik' ile birlikte 9 yeni film vizyonda.


 Bu hafta, 3'ü yerli, biri animasyon toplam 9 film vizyona girdi.

IRON MAN 3
Iron Man 3'te dünyanın en sevdiği milyarder mucit süper kahraman Tony Stark, ya da diğer adıyla “Iron Man”’in beyazperdedeki destansı maceraları devam ediyor.
Iron Man 3, Tony Stark’ı gücü sınırsız olan bir düşmanla karşı karşıya getiriyor. Stark, özel hayatının düşmanı tarafından yok edildiğini anlayınca bu işin sorumlularını bulmak için yürekleri burkan bir arayışa soyunuyor. Bu yolculuk her anıyla onun cesaretini sınıyor. Köşeye sıkışan Stark’ın en yakınlarını korumak için tek şansı zekasına ve içgüdülerine güvenerek kendi yetenekleriyle hayatta kalmaktır. Bu yolda savaşırken Stark, kafasını uzun zamandır kurcalayan şu sorunun cevabını bulur: Adam mıdır kıyafeti kıyafet yapan yoksa kıyafet midir adamı adam yapan?
“Iron Man 3”ün başrollerini Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall, Stephanie Szostak, James Badge Dale, Jon Favreau ve Ben Kingsley paylaşıyor.

PAS VE KEMİK
Katil balina eğitmeni olan Stephanie ile 5 yaşındaki oğlunu kaybettikten sonra kimsesiz, evsiz ve parasız kalan Ali''nin yolları bir gece kulübünde çıkan kavga sonrası tesadüfen kesişir. Aslında tamamen ayrı dünyaların insanı olan Stephanie ve Ali''ye kader bir oyun daha oynar. ulaşılmaz gibi görünen Stephanie akvaryumdaki bir kaza sonucu kötürüm kalır ve Ali ömrünün geri kalanını Stephanie''nın mutlu olmasına adar.
Craig Davidson''ın kısa hikayesinden uyarlanan, Jacques Audiard''ın yönettiği filmin başrollerini ise Marion Cotillard ve Matthias Schoenaerts paylaşıyor.

ESKİ DOSTLAR
Val, hapisten yirmisekiz yıl sonra yeni çıkmıştır. En iyi arkadaşı Doc, Val’ı o gün, onu yalnız bırakmamak adına hapishane çıkışı karşılar. Doc ve Val yıllar sonra tekrar iyi bir ikili olup aralarına Hirsch’i de alırlar. Bu üç arkadaş yıllar geçmiş olsa da eskiden oldukları gibi ayrılmaz bir üçlü olurlar. İlerlemiş yaşlarına rağmen hâlâ suç işleme potansiyeline sahiptirler.
Al Pacino, Christopher Walken, Katheryn Winnick, Julianna Margulies, Alan Arkin'in başrollerinde yer aldığı komedi ve suç türündeki "Eski Dostlar"ın yönetmen koltuğunda Fisher Stevens var.

NEREDESİN SUPERMEN
Finlandiya-İsviçre ortak yapımı olan dram türündeki "Neredesin Süpermen"in yönetmenliğini Karzan Kader üstlendi.
Başrollerini Sarwar Fazil ile Zamand Taha'nın paylaştığı film, 1990'lı yılların başında Kuzey Irak'taki bir Kürt köyünde yaşayan 10 yaşındaki Dana ve 6 yaşındaki Zana adlı iki kardeşin hikayesini konu alıyor.
10 yaşındaki Dana ve 6 yaşındaki Zana, doksanlı yılların başında Kuzey Irak’taki bir Kürt köyünde yaşayan iki kardeştir. Benzersiz hayal güçleri sayesinde yaşama tutunan iki öksüz kardeşin hayatı, köyde seyrettikleri Süpermen filminin ardından ilginç bir hal alır. Süpermen’e hayran olan iki kafadar, ne pahasına olursan olsun gidip bu hiçbir şeyin yenemediği adamı bulmaya karar verirler.

ZORAKİ İKİLİ
Yönetmenliğini David Charhon'un yaptığı komedi filmi "Zoraki İkili"nin başrolünde Omar Sy, Sabrina Ouazani, Lionel Abelanski, Zabou Breitman, Andre Marcon yer alıyor.
Birbirlerine tamamen zıt karakterler olan iki dedektifin komik maceralarını anlatan filmde Omar Sy, varoş mahallelerde görev alan Osman adında bir polisi canlandırıyor. Osman peşinde olduğu bir kumar çetesini yakalamak için bir takım dalaverelerle kendini suç departmanının şefi olmak üzere olan seçkin bir polis François’nın ortağı yapar. Tek amacı suya sabuna dokunmadan üstlerine doğru imajı vermek olan François’nın şimdi terfisi konusunda önünde tek bir engel vardır: Burnunu her şeye sokan Osman. Küçük bir çetenin peşinde olduğunu zanneden bu uyumsuz ikili istemeden de olsa zamanla kendilerini ülkenin en büyük suç ağını çökertmek için giriştikleri bir maceranın ortasında bulacaktır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder